mungkinkan terputus di tengah jalan...mungkinkan terlerai tanpa ikatan...usah ragu dengan takdir...

welcome


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, September 23, 2011

...kembali mengarang...

Hurm, da lame xupdate blog…al maklum la 4bln  sem break…so,blog n fb pon cuti jugak le…hee… :P…ad byk sbnrnye citer nk story spnjg 4bln sem break tu n till now…tp xsure igt smue lg x…da tue la kate kn…but i’m trying to remember those things…:) …hurm…kiter ikut timeline ok…starting from d end of April…

25th April 2011

Abah dtg amik kat kolej coz konon2nye confirm pindah jeli sem ni…so,kene la angkut smue brg2 yg byk tu bwk balik…tu baru 4th sem nye brg,lom lg da final sem nti…kesian abah kan…n kesian gak kat org laen yg kene tgl kat umah sbb xmuat nk sumbat brg…hehe…ok…lepas tu ktorg p umah sedare kat klantan time otw nk balik umah…n xlupe jugak p umah my sis in law’s family tuk jumpe my one n only niece, aina syakira…rindu sgt kat dy…last jumpe dy dulu dy xpandai ckp lg…tau pgil mama ngan arwah abah dy je…skang bkn men lg…mulut cam org tue…leh panggil mak nenek…n d most important is dy leh igt cik ti dy yg sorang ni…dy dtg n duk atas riba,manje la konon2 nye…tp ngan tok abah dy lg la…b’kepit je,mkn pon nk kene ngan tok abah dy…huhu…hurm,cam biase…kalo p jumpe aina mesti bwk hadiah…ok,kali ni bg beg skolah mickey mouse kaler pink lak…asyik bebear je…she’s juz only 3years old,but i used to give her that as d inspiration n motivation…so,hopefully she’ll b a successful person when she grow up…i wanna her to b a doctor soon…bak kate pepatah org tue2 dulu,melentur buluh biarlah dari rebungnya…n i was practicing based on that saying…:) …hurm,xsempat nk amik pic dy coz jap je singgah n asyik sgt tgok aksi dy…hehe…nti cik ti dtg lg tgok aina…
Hurm…ckp ttg tarikh 25th April ni, masih t’ngiang2 lg peristiwa 9 taun yg lepas…tahun 2002…sy kehilangan sorang kwn yg leh dikatekn rapat…hurm,ad kluar kat paper citer sal ni n sy still simpan kat umah keratan citer tu…sedey sgt…time tu ktorg br form1…n kejadian tu time weekend…most of da student kat mmp tu dtg dr luar negeri…kalo weekend tu mmg xdpt la nk balik umah…so,ktorg juz spend time together kat hostel or p round tmpt yg best kat kb ni n some of us ad yg ikut kwn yg kelantanese balik umah diorg…time tu arwah n sorang lg kwn sy ikut balik p umah classmate ktorg…diorg p picnic n men kat pantai ngan family classmate ktorg…arwah p kat area yg jauh sket…tetibe pasir tu sucking…beberape jam jugak la nk tggu jasad arwah timbul bile pasukan penyelamat cari…bile da jumpe arwah mmg da xde da…arwah asal dr Melaka but dikebumikan d pasir puteh dkt je ngan umah classmate kami…family arwah pon turun klantan time tu…ramai gak dak aspuri mmp dtg mlwt…xigt brp buah bas…sayu sgt…lepas arwah da siap mndi n kapan…ktorg d beri kbnrn tuk cium arwah…tp sy x p la…sbb air mate xleh stop m’alir…sedey sgt…tp kwn yg turut lemas nk slmtkn arwah tu mesti lg sedey sbb diorg still kat hospital time tu,xsempat nk tgok arwah…tp Alhamdulillah kwn yg dua2 tu slamat n juz alami sket trauma sal kejadian tu…hurm…pape pon…ktorg still ingatkn arwah sampai skrg…smoge allahyarhamah Thaqifah bt Abadan ditempatkan b’same2 org yg b’iman dan dicucuri rahmat…Al-fatihah…

No comments:

Post a Comment