mungkinkan terputus di tengah jalan...mungkinkan terlerai tanpa ikatan...usah ragu dengan takdir...

welcome


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, March 18, 2012

...intern so far...part 4...

sedar x sedar da sbulan da practical kat ipoh ni...
haa...slame ni boring sgt kn...minggu ke 4 kali ni mmg hectic sgt la...
penuh dgn kisah suka duka, tangis & tawa...huhu...

...p/s : maaf la kalo entry kali ni melalut2 panjang...

awal2 minggu tu ok lg, ofis siap jd kelas menjahit lg yg xtahan tu...
macam mane t'cetusnye benda tu?
hurm, 1 hari ni sy pakai gelang yg mak angkat sy bg...
diorg ckp cantik & sy gtau la mak wat kan...

 ...p/s :  cantikkan? mak bg time dinner sukan fakulti last 2 years...
...sy dpt satu, cha dpt satu...sbijik sejibon...
...best, sbb kitorg 2 org anak perempuan special mak...hehe...perasan...
...thank byk2 mak care pasal kami slame kami kat kelantan ni...

diorg tanye sy pun pandai wat ke?
sy ckp x pandai, tp kalo wat keychain mcm butterfly kat beg tu sy pandai...
haa, pe lg staf2 tu suh bawak kain felt & ajarkan diorang buat...huhu...
ok, layan je la...da xde keje kan...

...twinkle2 little star...how i wonder what u are...
...yg ni sy juz potong, letak mate & mulut...
...k.ayu jahitkan...gud job! then kebetulan esok nye bufday en.shukor,so kitorg kasik dy...
p/s : HB en.sukor...sweet 27...

haa before tu...tgh2 kitorg lunch same2 kat hostel,tetibe ade someone tegur...
hurm, tanye punye tanye, kenal punye kenal, citer punye citer...
rupe2nye tutor vet from UMK...
she's doing her master in UPM...& she came to VRI about 3 days...
1st day dr. dtg ktorg da rapat...siap keluar tgok wayang lg...hehe...hari2 p jalan...best...

 ...tgok citer kartun...layan je la even slow sgt...
...tp not bad la kartun dy, moral values dy...sgt2 sesuai tuk tontonan kanak2...
...p/s : kire power gak la product Malaysia...i'm proud to be Malaysian...

 ok, nak share sket gmbr time ngan dr. hayyan...maaf kalo salah spelling name dr...

...dr & syah at marry brown ipoh parade...
...x tahan nye tag line kat blakang tu...macam nak promote je...hehe...


...thank a lot dr...nice to meet u...jumpe lg nanti... =)

minggu ni jugak crew dr MVP dtg tuk test production vaccine diorg gune bioreactor kat VRI ni...
seronok mmg seronok, tapi pening sbb nak t'kejar2 tengok diorg wat itu ini...huhu...
haa...lg t'kejut bile agent bioreactor tu kenal prof.ib...dekan fakulti kitorg...
siap tanye ngan name penuh lg tu...haih...abis la sy...kena focus betul2 nanti... T_T
ok...nak citer sal production nye panjang...
so just tengok je la gambar bioreactor kat bawah ni..
 ade 3 bioreactor kesemuanya kat dalam fermenter room...

...yg ni lab scale bioreactor...capacity 2 liter...x siap pasang lg time ni...

...yg ni 30 liter nye bioreactor...kena hati2 handle yg ni...
...silap haribulan abis muke kena steam or acid base sbb vessel dy same aras ngan muke kite..
...kalo careless sket je time sterilization tu...hurm...sorry to say la...

...yg ni bioreactor 500 liter...pilot plant scale...

ok,da kenal ngan bioreactor...insyaAllah next time lak citer sal production...
diorg akan dtg sini lg...

hurm...as usual setiap bulan ade perhimpunan bulanan...
kali ni lain sket sebab ade aerobik after perhimpunan...tapi sy awal2 da cabut...heee... =P

 ...before perhimpunan...
...bahagie sbb matahari x memancar terik lg...

 ...org ngah syok2 bebel kat depan, kat blakang ni lain lak citer nye...ish3...

 ...menunggu instructor tuk aerobik...

...siyes panas...huhu...

...ok, tu dia da start...ramai lg sbenarnye kat belah depan ni...

ok...weekend kali ni xtau la stress sgt ke ape...
sabtu ahad, dua2 hari ni kitorg keluar...

 ...hari sabtu...pergh,bukan main lame tunggu teksi...& dapat kluar jap je...
...p tesco beli stock2 makanan then balik...
...p/s : kitorg ade buat kek batik...nyum2...credit to chef izzah & mc'ja... =)

...muke puas sbb arini dpt main 2 game bowling...frust nye pasal...
...frust sgt2 sbb diorg x buat selection,terus amik je...huhu...mentang2 la tgh practical...
...sy xterer pon, tapi kurang2 kalo x t'select sbb x mampu buat leh la terima...
...tapi bile x diberi peluang tuk try tu...t'amat sgt lah touching sampai ke lubuk hati...
...parah dari hilang pakwe lg tau...huhu... T_T
...t'ingin sgt nk p UNIMAS & partner bowling ngan alia...riena...& rai...sob2...
...tp xpe, da memang takde rezeki kot...maybe rezeki sy kat part lain...
...Allah knows best!!!...REDHA...

...gtg...

No comments:

Post a Comment