mungkinkan terputus di tengah jalan...mungkinkan terlerai tanpa ikatan...usah ragu dengan takdir...

welcome


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, January 26, 2013

...bowling open IPT...

...bowling open ipt...da sebulan lebih da benda ni, baru sempat nak update...

before pergi, t'dapat beberapa halangan
1. sy direndah2kan oleh sorang staff kononnya 'pergi utk menjual maruah' atas alasan Beliau:
* kite takde coach, takde blaja skill & teknik ape pun, takde training
*awak x kenal ngan team mates awak yg lain, camner awak nak perform kalo xde keserasian?

...berkali2 diulang ayat kalau sy jd awak, sy tak kan pergi menjual maruah...
pedih hati ni Allah je yg tahu...sy diam je...
biarlah Beliau nak kata ape pun...
bagi sy menyerah kalah dlm erti kata lain tarik diri awal2 before b'juang tu lebih memalukan...
sy tekad sy akan buktikan even kitorg takde coach, even kitorg main terjun je p tournament ni...
x semestinya kitorg ni x boleh setanding uni & kolej2 lain yg gah...

2. kawan2 pun x bagi join, sbb da final year student kan...
bz nak kena submit proposal FYP & kebetulannya ade 2 test dlm jangkamasa yg sama...huh!
*berani mati skip test & syukur lecturer2 b'kenaan bg amik bile da balik tournament*

TAPI... 
degil tak degil nye, sy tetap dgn keputusan sy...kali ni je,
...sy nak tebus balik utk tournament yg sy pernah join time sy 1st year dulu *sirkit MASUM*...
&
welcome to Melaka!!!

...kali ni agak 'cuak' sebab rata2 yg bertanding ni majoriti nye private uni & kolej...
yg for sure nye ada coach & pernah di coaching...huh...agak stress & psycho...
...tp kite mesti YAKIN!!!...


...MIBC ni besar sgt plus banyak sgt lane & sgt best compare ngan tempat lain...

...ground floor MIBC & there was a stage for da closing ceremony...


...kat depan MIBC ni ade benda ni & mlm2 mcm kat ICT je...cantik...

...ni sebelah MIBC...leh nampak menara MITC...

...RM4 je benda ni plus air...berpatutan & mengenyangkan...
...makanan yg x b'khasiat setiap hari sementara menunggu p lunch kalo van amik lambat after game...huhu...

...1st day event...single women...
...i got da 7th place among 24 bowlers...& iqa got da 5th place...

...2nd day event...double women...i got partner with iqa & we got da 5th place!...
...ok,my score for da 1st game tu terok sgt, down gile sbb asal nk jalan je lane wat hal... =_=''
...syukur management team tu tukarkan kitorg ke lane lain bile start game ke-2 tu...huhu...

...3rd day event...master...see, 3 dari 4 bowlers wanita umk layak ke master antara 16 org tu...
...still dpt num 7 lagi, tapi kali ni drpd 28 org tau...
sbb plus lg 4 org yg time 1st day disqualified coz diorg lambat sampai...
tp one of them tu sgt terer leh backup balik score yg diorg x join tu dlm double event je tuk masuk master...
& org tu la partner lawan sy time master...huhu...

...this time tengah tengok benda ni yg baru tampal...
...ade satu lagi peristiwa yg menikam kalbu...geram plus sedey sgt2...sabar je la...
...thanks to my team mates yg x henti2 bg moral support...

ok...time to jalan2 tuk hilangkan stress before master event & closing ceremony...

last nyte in Melaka


3M...mahkota medical centre...hehe...


...my women team mates...
left to right : bee,me,iqa & yana











...menara taming sari...






last day...master event...
...finally, umk dpt tempat ke 4 for all event...
so, terbukti ktorg pergi mencipta nama BUKAN menjual maruah!!!


...don't judge a book by its cover...sy sgt bangga dgn beliau...
sape ckp yg b'tudung labuh, b'purdah tu x mampu?

...our team leader...fathi zayyad...

...team mates...yana,ayad,wan,syafiq,bee...
...lagi 2 org takde...iqa & low...

...closing ceremony...


...InsyaAllah, will be joining for bowling MASUM at UIA this coming june...
perlu practice byk2 da pasni...huhu...doakan!

...end...



No comments:

Post a Comment