mungkinkan terputus di tengah jalan...mungkinkan terlerai tanpa ikatan...usah ragu dengan takdir...

welcome


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, March 29, 2017

...tipu la kalau langsung tak rindu awak...

7 tahun kita kenal...tempoh yang agak lama bagi sy...
mula2 baik kita selalu skype, fb, texting...
then lost contact jap sebab sy terasa hati sangat2 masa tu...
before grad start rapat balik...
but actually time sy intern kat ipoh year 2012 kita da start contact balik rasanya...
sebab sy takut sangat time tu, tengah2 malam tiba2 brick game sy ter'on' and berbunyi sendiri...
awak teman sy texting sampai sy tertido...
sampai la awal bulan ni kita rapat...
sampai la kita bertekak kat dalam telegram...
awak tak pernah kasar macam tu...awak salahkan sy...awak downkan sy...
and that was too hurt...lagi sakit dari yang dulu...
banyak benda yang kita selalu share...
banyak sangat kenangan...

tipu la kalau sy cakap tak rindu langsung kat awak...
tipu sangat2...*tears*

rindu nak phone call ngan awak hari2 after call ummi...
sy memang akan call ummi or abah dulu before awak!!! 
*sy tak pernah pentingkan orang lain dulu before family...even sy gaduh ngan adik pun kejap je...
cakap je tak nak balik umah la ape bagai...tapi sy whatsapp je...call je...marah2 pun sy sayang...tau la sy ni cepat touching...cepat sangat nak nangis...cengengeng bak kata ummi...
sakit sangat2 bila awak tuduh sy macam tu...i'll always put my family as priority before orang lain...
sy sulung kot awak...perempuan pulak tu...yes sy ada abang and kakak...but diorang different mums...
ape awak ingat anak tunggal je yang boleh lebih kan parents? yang tu memang sah2 la sebab dia memang sorang2...so orang lain memang akan nampak dia je sayang and rapat ngan parents sebab dia manja...no siblings, parents je yang dia ada...
and satu lagi, perlu ke nak show off gambar2 ngan parents pastu letak caption macam2 baru orang akan ingat kita ni la anak yang baik, yang pentingkan family...tak fikir ke perasaan kawan2 yang dah takde parents???*
kalau la awak boleh fikir dengan akal logik and mata hati awak...
Allah bagi akal fikiran kan...*sigh*
senang je bagi alasan macam tu...buat tuduhan macam tu kat sy...

awak...

rindu nak bagi semangat kat awak hari2...
rindu nak kejutkan subuh, wish morning, kerja baik2 kat awak tiap2 hari...
rindu bila awak caring pasal sy, bagi nasihat and semangat kat sy...
rindu bila awak selalu ada bila sy happy, sedih, marah...awak sentiasa ada bila sy perlu awak...
rindu bila awak coolkan sy, nasihat sy, happy kan sy...
*sorry sebab ada sekali tengah phone call ngan awak after office hour tu sy tiba2 terjerit kuat, lupa apa perkataan kesat yang keluar sebab ada operator foreigner yang gatal blocking jalan sy time tu...sy dah lama sangat2 tahan and awak tahu...so terlepas pulak kemarahan time tu...and u must be really shock that time sampai gelabah tanya kenapa* huhu...

rindu bila awak story pasal family awak, pasal study, pasal clinical year awak...*even sy tak tau pun situation kerja awak camaner, sy tak pandai pun medical and tak boleh share knowledge ngan awak*
rindu nak phone call ngan anak2 sedara awak...
suka bila diorang tanya "awek andak ea?" but i just keep silence je...tak boleh lupa bila si abang beria nak ikut kita gi jalan sekali...
sy suka diorang...sy suka awak sebab awak suka and pandai layan budak2...sy suka sebab awak anak mak...sy suka family awak ramai and meriah...

rindu bila awak suka ajuk sy cakap "hmm, nyampah!"...
rindu bila awak bagi salam tiap kali jumpa...
this one yg selalu buat sy terkedu...
*ntah pape ntah perasaan ni... T_T*
rindu sebab awak treat sy macam budak2...
rindu nak spend time sama2 ngan awak...
rindu nak dengar awak nyanyi bila tengah phone call or dalam kereta...
*teringin nak nyanyi sama tapi suara tak sedap, but i may recite the Qur'an better than singing and i wish we could recite together one fine day, InsyaAllah* T_T

rindu nak jalan sama2 ngan awak...
rindu bila awak tanya pendapat sy bila awak nak beli or choose something...termasuk ur motorcycle...
terasa macam orang penting pulak walhal sebenarnya sy ni tak bermakna apa pun...*tears*

rindu nak makan sama2 ngan awak...
rindu bila awak bagitau "bagusnya makan teratur"...
*well, i learnt it from abah...and that's why i always ask u datang and makan kat rumah sy*
awak mesti suka sebab abah akan layan anak orang lain lebih dari anak dia...and since awak pun ada ma sorang je since u're 10...sy harap sangat awak boleh kenal and baik ngan abah...tapi...hmm...

rindu nak tengok awak habiskan makanan sy bila sy dah tak larat nak habiskan...
rindu nak tengok awak ambil and rasa makanan dalam plate sy or cedok kuah kari dalam tray sy dengan muka innocent nya if kita pi makan roti canai...
*actually sy tak berapa suka kari but boleh la makan and thats why kuah tu tak luak mana pun...kalau makan roti canai mesti nak kena ada gula baru letak kuah kari sket...maybe sy terikut2 masa kecik membesar kat kelantan*
rindu nak tengok awak makan bersungguh2...awak akan habiskan sampai licin...bestnya kalau sy reti masak macam2 and mintak awak habiskan...*tears*...i wish i could...

rindu bila awak tanya "bila nak belajar masak?", 
"memang tak nak belajar masak langsung ke?"
*saje je cakap kat awak bila ada orang serius ngan sy, baru sy start...ape? awak ingat sy tak reti langsung ke? sy just tak minat...u can ask me to do anything like mengemas ke...yang ni memang paling obses sebab sy tak boleh tengok barang bersepah, sy pantang tengok cobweb and habuk...dah tabiat, tak kira la kat rumah orang pun...geram nak kemas...kalau tak cayer u can ask my friends, my siblings...huhu...menjahit ke but mesin jahit dah rosak...huaaa nak mesin jahit baru...hmm, cuci pinggan ke, basuh baju ke, lipat kain ke, iron baju ke, cuci bathroom and toilet ke, potong rumput ke, clearkan longkang ke...semua la...semua sy akan buat, kadang tak payah suruh pun willing je...
masak je belum serius, mungkin sebab takde komitmen lagi and sebab tu sy akan jawab tak reti, nak tunggu ada org betul2 serius dulu baru belajar...
tak perlu rasanya nak tunjuk2 upload gambar masak sebab nak inform kita ni pandai masak, calon wife terbaik la konon2 nya and one more thing sy memang plan nak masak same2 after kawen*
hmmm...

rindu nak main bowling ngan awak,
even until now pun awak still tak ajar2 pun lagi sy spin & hook bola...
*sy pernah request dulu2, lupa la tu sebab dah tua*
rindu awak mengadu pasal scores after game...
sampai sy cakap kat awak, "kena org datang kot baru ok" and luckily Allah bagi awak menang besar bowling hari tu...tak menyesal sy datang jauh2 sebab nak support awak even sy rasa macam tak wujud pun kat situ...ur housemate and other staff pulak yang care...huhu...
tapi takpe la sebab awak da bagitau awal2 awak tak keluar dari lane pun sepanjang game...
awak tahu kan sy ni jenis pemalu, but till d end of game sy berdiri kat belakang lane, clapping for u...
kalau pass2 tangan tu tak haram, nak je pass2 tangan ngan awak...
rindu nak tengok and support awak lagi time tournament...*tears*

rindu nak tengok wayang ngan awak...even sy tak berapa minat sebenarnya wayang...
dengar awak bebel2 pasal movie tu...
rindu awak soal siasat tanya sy ok tak sebab hidung asyik soksek2 je...
*hmm, sy memang macam tu pun...sensitive, tak boleh lama duk dalam aircond yg suhu melampau sejuk*

rindu nak gi ikea ngan awak...
tengok2 barang rumah, makan aiskrim, sosej & karipap...
rindu bila awak cakap "camaner tak gemok, makan banyak"...
*but thanks for this kind of frustration...my weight already lost 4kg without consuming any supplements*
banyak lagi benda yang buatkan sy rindu awak...
tipu la kalau sy boleh hilangkan perasaan tu macam tu je...
tipu sangat2...
tipu la kalau tak rindu...
...we were first met here...

...we met again for our last masum as a uni student...
...we start keep in touch again...
even hati sy still ada someone masa tu and awak pun tahu sebab sy selalu ngadu kat awak...
*sorry sangat2...kesian awak*
after grad, masing2 tak dapat kerja lagi, just partime...
then kira2 setahun lepas tu sy start dapat offer permanent job dulu August 2014 kat shah alam ni...
masa tu pun awak still buat partime kat kl...
tapi sy tak berani lagi nak drive sendiri time tu....
ye la, setahun peram lesen tak pernah drive langsung, 
September 2014 baru ada kereta sendiri,
October 2014 baru bawak kereta datang shah alam...hmm...

few months later, awak bagitau dapat offer course under gov for 3 years start January 2015...
siapa yang tak happy masa tu...happy sangat2 even hati risau sikit...
awak cakap 3 tahun tu lama, camaner nak kawen...
ma pun tak bagi kawen masa belajar...duit pun takde lagi...huhu...*but tak rasa apa pun time tu sebab awak still tunggu orang tu lagi*
sedih...sakit sangat bila ingat balik...bukan tu je...
there's another thing awak pernah cakap dulu2...
*i wish if i could back up the skype data dulu2 punya*
awak lupa la tu, or maybe u're not serious with ur words that time... 
but sorry to say, Alhamdulillah Allah kurniakan sy daya ingatan yang kuat...
sy tak pernah lupa...if surah panjang2 sy boleh hafal...
ni kan pulak setakat words2 camtu...*bukan nak riak*
and sorry i didn't keep my promise tak kan text ur friend anymore since awak cakap tak suka...lagi pun awak pun tak keep ur words, so kenapa mesti sy? lagi pun i was too curious plus geram sangat that time...sorry...
hmm...i'm not kind of 'berdendam'...but macam tu la...
tak semua benda kita boleh forgive and forget...
sometimes ambil masa nak lupa depend on how much u get hurt...
that's why sy cakap kalau nak sy lupa, doakan sy hilang ingatan ke, mati cepat ke...
*tak bermaksud pun sebenarnya, tapi geram sangat masa tu and awak tahu kalau sy geram sangat2 camaner, sy main cakap je ikut hati*

hmm...
we keep texting, whatsapp each other and phone call macam biasa...
me with my working life and u with ur studies...

but starting April 2015, smartphone sy rosak...
tak boleh whatsapp...
just texting and calling je for 8 months...
susah sikit sebab we're using different networks...
sy pun tak nak kredit awak habis, so sy akan cakap tak payah reply biar je sy yg text...sebab sy bekerja, ada gaji...sy tak nak susahkan awak...
seksa kot...
sebab risau awak jauh...lama kot tempoh tu, macam2 boleh jadi...
risau sebab awak still tunggu someone lagi time tu...but she's already married last year, so sy rasa secure sikit lepas tu...even ramai nurse yang mengada kat ur fb...
risau sebab kat sana ada yang menggedik sebab nisbah pompuan for ur course kat sana sikit nak banding ngan lelaki...
and awak yang paling tua, matang, caring, soft spoken, sweet talker...
of course attention pompuan akan lebih pada awak berbanding dengan lelaki2 lain...
and yang paling penting, most of lelaki ni diorang tak boleh jauh...
bila ada yg start caring, start rapat and always ada depan mata...mula lah senang nak cair...
dah lupa siapa yang selama ni selalu spend time untuk dia, yang selalu ada untuk dia, yang selalu support dia, yang tempat dia ngadu and story macam2...
Allah, pedih nya hati ni...

January 2016 start jumpa & keluar sama2 sebab sy dah berani drive sendiri...
geram pulak dengan diri sendiri sebab penakut yang amat...terkial2...
kalau tak awal2 masa awak start course January 2015 tu sy dah boleh turun seremban sebulan sekali...bukannya jauh mana pun...melaka pun sy boleh pergi balik hari...
so possibility untuk awak 'tengok' orang lain tu should be less...menyesal sangat jd penakut...

but i'm not sure kalau sebenarnya after 2 years baru jumpa balik tu dah terlambat sebenarnya...
maybe dah ada someone yang close to u that time...
and maybe awak pun dah berbelah bagi masa tu...
but i never give up...
i keep on trying my best to keep u close to me even kita jauh...

paling sy tak boleh lupa, September 2016 awak gigih datang dengan moto dari melaka ke subang untuk tournament bowling company sy...
sy tak expect pun awak datang sebab masa tu dah lambat sangat...and sy pun dah merajuk tak nak reply whatsapp awak dah time tu...
sy terkejut sangat lepas solat maghrib tu tiba2 awak terpacak kat belakang lane...
sy tak perasan awak ada whatsapp sebab tengah solat time tu...
seriously gembira tak payah cakap...
sampai keluar air mata kot masa tu...

hmmm...and this year will be ur final year...
next year awak 'mungkin' laa dapat posting kat mana2 kalau Allah bagi rezeki...
sedih, terkilan...sebab susah sama2, happy sama2...
but finally...macam tu je...
it's too cliche for me bila awak cakap awak tak baik, tak sesuai ngan sy...sosial la apa semua...
awak, baik sangat2 ke sy ni?
alim sangat2 ke sy ni, takde dosa ke sy ni?
hebat sangat ke sy ni sampai awak rasa rendah diri cakap awak takde pape pun? sy tak pandang pun harta benda...sy lagi suka orang yang pandai berdikari...tahu cara nak survive...tak mintak2 duit kat pompuan...kita sama2 boleh usaha...masing2 support each other...masing2 complete each other...
awak tanya sy sanggup ke tunggu? and sy memang cakap sanggup! sebab sy sayang awak...bukan paksa kawen skarang pun...hmm...
habis tu awak nak cari yang macam penjenayah la camtu kalau awak rasa awak tu tak baik?
nak cari yang sosial and tergedik2 la camtu?
nak cari yang seksi, suka selfie2 ngan make up bagai nak tarik perhatian lelaki la camtu untuk jadikan wife and mum for ur kids?
awak, sy dah cakap awak boleh berubah, kita boleh sama2 usaha jadi baik...berubah sikit2...
bukannya tak boleh langsung...either u want or not je...
tak semua orang yang kita nampak dia baik sekarang ni tak pernah ada masa silam yang buruk...
Allah yang pegang hati2 manusia ni awak...
Allah yang membolak balikkan hati2 manusia ni awak...

hmm...
it's too hurt when u said that we're just best friend...
after so many things that i've done to you...
after so many texts, words and ur acts to me...
and tu je at the end...
cliche sangat alasan awak tu...
takpe la...perancangan Allah tu yang terbaik...
"WA MAKARU WA MAKARALLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIREEN" 
"They plan and ALLAH plan and ALLAH is the Best Planner"

end.

more entry:
http://myheartisjustliketheiceberg.blogspot.my

No comments:

Post a Comment