mungkinkan terputus di tengah jalan...mungkinkan terlerai tanpa ikatan...usah ragu dengan takdir...

welcome


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, April 13, 2017

...sayonara nadiah ahmad, the great QC senior executive...

Bismillahirrahmanirrahim...

for better reading, please change ur reading mode by selecting the 'request dekstop site' pada titik 3 bertindih atas belah kanan tu...or just read guna google je...sorry merojakkan bahasa...

friday, 170414...
today will be ur last day kat sini setelah berkhidmat selama hampir 5 tahun....
since hari tu masa 1st farewell party kat pizza hut KC duk tanya "siti, u tak nak bagi ucapan apa2 ke kat nadiah?"
and here's my special entry dedication to u...saja tunggu last day baru nak post entry ni...
sebab satgi segan duk krik2...haha...

qc...
quality control...ada komen2 negative dari bawah, "ala, korang takpe la kerja duk dalam aircond takde kerja sangat, tak kerja berat, duk je kat meja pegang pen, duk depan pc tekan2 keyboard je...and bla2*...haha...
meh la naik atas ni rasa apa yang kitorang semua rasa...meh la tukar position jap, sebulan...eh, seminggu pun da cukup kot...*sigh*

orang lain yang buat salah, kita2 ni but not only qc la...semua technical department ni involve actually...yang kena tanggung...yang kena tadah telinga...
yang nak kena hadap boss, kena sedia peluru banyak2 before kena tembak...
nak kena find out semua root cause bagai...
if ada complaint nak kena investigate from A to Z...
nak kena settle cepat2 untuk jawab kat customer...
kita2 ni jugak yang sakit kepala kena fikir camaner nak settle kan problem, apa corrective action untuk prevent problem yang sama dari jadi balik...macam2 lagi la...

kitorang bukan kerja nak settle masalah orang lain je yang kadang2 repeat berkali2 the same thing, nak kena settle documents for customer lagi, internal documents lagi...
tu tak masuk lagi kalau time meeting sampai lebam...
sampai tak tahu da nak start wat kerja yang mana dulu lepas tu...yang lama belum settle, dah tambah kerja baru...huhu...jap nanti kang boss mintak tu, pastu customer pulak mintak ni...
wat keje melompat2...kata banyak 'cum' kan...multitasking la katakan...haha...stress...

orang maybe tak nampak, tak appreciate apa yang kita buat kat atas ni...tapi kita2 je la yang tahu...kita2 je la yang hadap...*sobs*
orang maybe tak suka kita2 ni, strict pun salah, cerewet sangat orang annoying, baik sangat pun tak boleh...haa...susah nau nak jaga hati semua orang ni...sampai diri sendiri pun da heartless da...hmm...eh, banyak pulak bebel...haha...

dear nadiah...
my senior in qc and also my rumate...

first of all,
kiter nak ucap terima kasih banyak2 sebab interview kiter dulu...
even macam2 kena soal...fuuhhh...but luckily tak seram macam interview dengan gov...
terima kasih sebab banyak ajar kiter yang suke sangat wat salah awal2 dulu...huhu...
terima kasih sebab selalu back up kiter depan boss...
terima kasih back up siapkan documents kiter bila semua duk chase nak urgent...
*seriously, stress sampai menangis sambil siapkan docs ok...tapi skarang kebal dah*
terima kasih hadap perangai degil kiter, protest kiter masa awal2 dulu...
terima kasih untuk macam2 lagi la...hee...

Next,
sorry if ada terkasar bicara or perbuatan...terkata depan2 or belakang...
sorry kalau kiter ade terkurang ajar...
sorry sebab kiter banyak wat salah dulu2...
sorry sebab nadiah kena marah ngan boss sebabkan kiter...
sorry sebab kiter rase kiter la anak buah paling degil dalam ramai2 qc...hihi...
sorry sebab bila kiter geram, kiter diam tak bercakap tanda protest awal2 dulu...
sorry kalau kiter selalu merungut, mengeluh...
*stress dengan orang tua gatal tu sebenarnya, bila la dia nak pi balik negara dia forever and ever...huaaa* 
sorry sebab tak jadi anak buah yang baik...
sorry kalau kiter rumate yang tak baik selama hampir 3 tahun ni...
sorry kalau kacau nadiah tido sebab kiter suke bangun tengah2 malam mandi keluar masuk bilik...*tapi kiter bukak and tutup pintu slow2 je kan...hihi...*
sorry kalau kiter ada terngigau ke, terbunyi gigi time tido ke...
lepas ni tido sorang da scary la nak bukak tingkap malam2 kalau panas...
silap2 tido pun tak switch off lampu...haha...
hmm ape lagi ea...sorry for everything la!

Halalkan semua makan minum kiter...
nanti kitorang hantar pi Labu n9 ye esok...
kat kellogg's nanti if jumpa jodoh2 yang baik untuk kitorang yang kat sini jangan lupa inform tau! *motif??? sebab tak boleh nak move on lagi...haha*

we wish you all da best, we adore u so much...
love the way how patient u're in handling all the bosses, ur teammates, supervisors and operators...
love the way how u communicate and deal with suppliers and customers...
love the way how u think, taking action and solve all the problems...
love the way u can act sooo cool and steady all da time...hee...

kawen nanti please inform 2 bulan awal tau...
nak kena get ready budget pi teluk intan ni dulu...konvoi ramai2 macam pi kenduri wan kat raub aritu...*tersedak2 dia nanti sebut nama*...
doakan kitorang kat sini pun terus success and jumpa jodoh cepat2...haha...

K tak tau dah nak cakap ape, so layan gambar je la...ada 3 kali farewell party tau...
special sangat...tumpang happy sekali sebab dapat makan free memandangkan budget bulan ni awal2 lagi da ke laut...hehe...

...1st farewell party...
with HOD a.k.a technical manager 
together with all technical department QA, QC, R&D, Production Office, Account...










...2nd farewell party...
with supervisors and operators







...muka kembang semangkuk...gossip girls...

...nanti jangan rindu kak ros yang suke goyang2 kerusi bila lalu kat belakang tau...

before balik sambung lagi wefie...
siap ajak factory manager lagi...boss yang paling sporting...hehe...

...ape ke benda yang lawak ntah time ni...

...gambar acah2 skema...


...time ni melvin cakap ok semua tembak nadiah...

...paling suka gambar ni coz iols nampak kurus...
...weight lost almost 5kg within 5 weeks without consuming any supplement ok!

...en.jep da macam pak long kawasan da...hihi...gurau je...
...ate lepas ni sape pulak nak melayan cakap perak nye...hehe...
...yang sorang ni pun suke goyang2 kerusi kalau lalu belakang...



...3rd farewell party at sakae sushi...


btw seriously kiter tak leh nak accept green tea taste tu...rasa macam makan daun...nak termuntah rasa...haha

k la...
tak boleh dah nak upload pic banyak2 sebab event2 lain nya da transfer masuk laptop...hee...

last but not least,
kalau ada sumur di ladang,
boleh kita menumpang mandi,
kalau ada umur yang panjang,
boleh kita berjumpa lagi...

...sorry and thanks for everything...

~end~



No comments:

Post a Comment